Panie i Panowie. Potrzebuję się przedostać z Portu w Gdańsku < chyba ulica Przemysłowa 1 > na obwodnicę i później na A1 < ogólnie będę gonił na Warszawę >. Ostatnim razem jak mnie gps poprowadzi przez miasto to myślałem, że wyjdę z siebie i stanę obok. Podajcie jakąś sprytną i nieskomplikowaną opcję ominięcia korków w Gdańsku. Będę jechał w środę < 21.12 > pomiędzy 13.30-14.30.
generalnie o tej porze jeszcze tragicznego korka nie będzie, minusem są remonty jakąkolwiek drogę byś nie wybrał z Portu. Marynarki Polskiej w połowie drogi wiadukt w remoncie, do tego jeszcze zwężka przed centrum i korki tam. Brzeźno też w remoncie.
Myślę ,że najlepsza opcja to przez Brzeźno i Wrzeszcz na Obwodową: Krasickiego,Gdańska (tu w Brzeźnie też będziesz miał jakiś remoncik, szybciej poprostu wjedziesz na Hallera), Hallera, później odbijasz na Kościuszki i lecisz na Słowackiego ( też w remoncie, ale o tej porze nie powinno się na niej za długo stać, od skrzyżowania z Potokową masz już 2 paski, więc looz), dojeżdzasz do obwodnicy.
Cały Gdańsk jest rozkopany przed Euro, więc idealnie nigdzie nie będzie.
Jeszcze jedno jakbyś widział duży korek na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej – Kościuszki, i ten korek by szedł w stronę Słowackiego, możesz polecieć leśnym skrótem – nie wszyscy o nim wiedzą, częściowo jest z płyt ( Grunwaldzka – Jesionowa – Partyzantów – Róży Ostrowskiej – tu kawałek płyt przez las – Ogrodowa – Potokowa – i powrót na Słowackiego) Ale to wypadek, kiedy Słowaka będzie totalnie stała, zorientujesz się na wspomnianym skrzyżowaniu.
Opcja przez Wrzeszcz o tej godzinie będzie zdecydowanie szybsza niż przez centrum
a czemu jedziesz A1 ? nie lepiej jechać siódemką ? jest juz ładnie wyremontowana , jedynie od przejazdowa kilka km jest objazd, ale dość sprawnie idzie
no właśnie 7 jest całkiem w porządku
w tych godzinach jeszcze dasz radę marynarki polskiej do centrum
przez centrum przejechać i na elebląg leć mecholl, a co z modem, bo się nie odzywasz?
mecholl, spoksik
obwodnica i a1 będzie szybsza niż 7 , jak zależy Ci na czasie. Lecisz do Lubicza spokojnie i szybciutko. krzynol, nie koniecznie tak luźno przejedzie Marynarki, bo: 1. węzeł Kliniczna w remoncie, auta skręcające na Wrzeszcz blokują pas do jazdy na Centrum (wiem bo niedawno jechałem o 13.30 tamtędy), 2. zwężka przed stocznią aż do zieleniaka wytwarza spory korek na 15- 20 minut minimum, nawet o wspomnianej porze
nie koniecznie tak luźno przejedzie Marynarki, bo: 1. węzeł Kliniczna w remoncie, auta skręcające na Wrzeszcz blokują pas do jazdy na Centrum (wiem bo niedawno jechałem o 13.30 tamtędy
ja jeżdżę co drugi dzień i widocznie miałeś pecha jakiegoś, bo do 14 da się jechać
po 14 kończą pracę ludzie i jest przejebane na wiadukcie, zresztą wtedy wszędzie jest przejebane
Co do wyboru drogi to za każdym razem jestem niezdecydowany. Dawniej znałem i uważałem tylko " 7 " w tym roku wyczytałem na forum trasę tak w skrócie Płońsk, Sierpc, Brodnica, Grudziądz i na A1, obwodnica i Gdańsk i tą trasą jechało mi się po prostu dużo lepiej, spokojniej i szybciej. Zobaczymy jeszcze jak mi pójdzie zjazd z promu, czy nie będzie trzepania przez celników bo wtedy to całkiem chyba polegnę w Gdańsku.
krzynol, o modzie pamiętam i cały czas chcę ale zapewne to przełożę na wakacje. Nie dość, że nie mam zbyt wiele czasu to jeszcze muszę oddać autko do mechanika.
Komentarz